fredag den 8. februar 2019

Undersøgelse

I går var jeg til undersøgelse på sygehuset - neurofysiologisk undersøgelse.
Nervebanerne i højre ben skulle undersøges.
Mangel på parkeringspladser på sygehusets matrikel gjorde, at jeg fandt bus- og togforbindelse. Fra min matrikel til Roskilde St. 36 minutter. Det kan ikke gøres meget hurtigere i bil.
Men men men, jeg skal gå en god km fra stationen til neurologisk afdeling, og med den fart jeg skyder for tiden - tager det tid. 1 km tager 33 minutter. Tempoet er sandelig sat ned...
Hellere gå forsigtigt end at falde - endnu en gang.
Lægen startede med at fortælle, at han regnede med at have et nogenlunde resultat til mig, når undersøgelsen var overstået.
Først blev det raske ben undersøgt - nerver og muskler, så benet med den lamme fod. Både over og under knæet.
Så ville lægen gerne undersøge min højre arm - nerver og muskler.
Og til slut nerver og muskel i halsen - den muskel der bærer hovedet - på forsiden af halsen. Fordi - det er de nerver og muskler, der ligger længst væk fra den lamme fod.
Der kom af og til en bemærkning: det var s.....
Jeg blev aldrig klar over hvad det var der var s....
Men en lille forklaring om at det kan være et helt andet sted i kroppen, der er noget, der ikke rigtig fungerer som det skal.
Hele undersøgelsen tog halvanden time, og jeg har det indtryk, at den var meget omhyggelig og grundig.
Og ingen resultat, og lægen var ret glad for, at jeg først skal til opfølgningssamtale den 21. februar, for så har han god tid til at "stykke puslespillet sammen".
Det skal da nok blive spændende om de gode læger kan finde en diagnose og hvad det evt. kan gøres ved det.
I hvert fald skal jeg snart have en dropfodskinne, så jeg kan gå normalt igen. Det er da til at blive skør af at løfte benet en halv meter i vejret for hvert skridt.

5 kommentarer:

 1. Uha. Det er altså meget bedre, når de med det samme kan sige: "Det er ..." hvad det nu end måtte være. Denne usikkerhed er ikke rar. Jeg håber det bedste for dig, Kisser, og at de må finde ud af at få dig til at gå normalt igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det vil være skønt at kunne gå normalt igen. Jeg venter i spænding på hvad der er i uorden et eller andet sted...

   Slet
 2. jeg håber også det bedste for dig, og ikke mindst at man kan gøre noget for at give dig funktionen tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene - det vil være så skønt at vandre ud af vejen igen...

   Slet