tirsdag den 14. januar 2014

Vidunderlige blogland

Der er så god inspiration at hente i blogland.
Jeg så denne bog ovre på Mommers blog, og da jeg læste hvad der stod om den i indlægget,
blev den straks bestilt.
Og den er ankommet.


10 kommentarer:

 1. God fornøjelse med bogen. Ja, blogland inspirerer til mangt og meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Annette. Der er rigtig meget god inspiration at hente i blogland :-)

   Slet
 2. Udtrykket "Grammatisk perfektion" generer mig en smule, men det er nu godt nok - selvfølgelig - hvis det betyder at lære sprogets mekanismer.
  Omtalen af bogen (jeg måtte Google!) siger meget rosende: He begins by explaining the mechanics of syntax through analysis of pop-song lyrics from the Beatles to De La Soul. This at first looks ingratiatingly groovy-uncle-ish, but it is at least partially rescued by his playful humour.

  Det lyder hyggeligt; det minder mig om en bog som hedder "The Complete Plain Words", der fortæller om sprogets mekanismer på en morsom måde.
  The Complete Plain Words is a style guide written by Sir Ernest Gowers and published in 1954. It has never been out of print. (Wikipedia)

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, jeg er nu uenig med Google - han begynder bogen med at skrive om Lonnie Donnegan og "MY old man's a dustman" og ikke the Beatles.

   Slet
  2. OK Lonnie Donnegan husker jeg som noget fra 50'erne, ikke?

   Slet
 3. Ha - god fornøjelse med bogen. Jeg har en halv af denne slags og både det entgelske sprog og engelsk grammatik. Det er SÅ skønt at bliver underholdt på en god og humoristisk måde, samtidig med, at man lærer noget.
  Jeg kan anbefale "My Grammar and I (or Should it Be Me?)" og ikke mindst Lynne Truss' bog "Eat, Shoots and Leaves", som jeg har skrevet om før, men som er forrygende.
  Donald: der er jo ikke noget odiøst at være på en 'quest' for noget - det betyder jo bare, at man gerne vil finde frem til noget - han siger ikke, at han ER grammatisk perfekt :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, de bliver skrevet på ønskesedlen.

   Slet
  2. Du godeste - hvad har jeg dog tænkt på?
   Det skulle være 'en halv SNES ...' og så kan jeg normalt godt stave til 'engelsk' ;-) Sorry.

   Slet
 4. Ja, Ellen, der er ikke noget galt med at være på jagt efter meningen med grammatikken. Der er nogle sjove eksempler på det i anmeldelsen af bogen "For Whom The Bell Tolls".

  Kender du Gowers "The Complete Plain Words"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men den må vist på ønskelisten :-)

   Slet