mandag den 10. februar 2014

Pensionistlivets glæder - en af dem.

En af pensionistlivets glæder er at kunne have gæster en helt almindelig mandag sådan midt på dagen.
Gode venner kom til frokost i dag, og vi er alle 3 pensionister.
Frokost kan jo godt være andet end sild og lignende.
I dag var det varm mad: græskarsuppe og en enkelt side laks med mandler/persille/sennep m.v. på toppen, og "salat" bestående af ris, peber og broccoli. Desserten var "bare" en Magnum is.
Sådan en side laks er RIGELIGT til 3 personer, så det er - igen - godt at være hund her, for Black får resterne, mens jeg nøjes med salaten både som aftensmad - og frokost i morgen.
Den ene af de gode venner er pensioneret fra det gode danske skattevæsen, og det er bare så skønt at snakke med EN SOM VED HVAD KAPITALINDKOMST er for noget.
Der er ikke ret mange, jeg kender, der ved hvad det er.
Men det er jo noget, der har betydning for udbetaling af folkepension - er den positiv påvirker det folkepensionen og tillægget til samme. Det samme hvis den er negativ.
Men det står højt og tydeligt på selvangivelsen.....
Og jeg blev også lige husket på at indberette HÅNDVÆRKERFRADRAG efter den 20.....
Vi tre spiller også kort (RØVHUL hedder spillet) og pengene går til fælles kasse.
Det er meningen, at vi alle sammen skal ud at fejre, at de to af os har 50 års jubilæum den 1. august i år.
MEN men det kan sandelig godt være at vi laver det om, så skattemanden får en tudse af de fælles penge og de to af os rejser et eller andet godt sted hen. Amsterdam f.eks. eller Rom.
Der er jo heldigvis længe til den 1. august.....

4 kommentarer:

 1. Pensionister har nemlig mange fordele, som det arbejdende folk ikke har. Der er desværre bare ikke rigtig nogen af vores venner, der er jobstoppet (i hvert fald ikke begge halvdele af parret) , så hvad det angår, er vi stadig afhængige af weekenderne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi har jo hele dagen til egen rådighed, og det er jo så skønt efter i mange år at have været på arbejdsmarkedet.
   Det kommer også til vennerne hos jer :-)

   Slet
 2. Det er nemlig så dejligt at have mulighed for at have gæster på en hverdag. Dejligt at du kender en, der har forstand på skat og alle de mærkelig udtryk. Jeg synes, det er en jungle at færdes i og savner min far, der også var ansat i skattevæsenet. Han kunne svare på alt. Klem og rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, specielt når der skal aftales et besøg, er det dejligt at have mange flere muligheder end kun week-enderne. Ja, den skat kan være en jungle.
   Klem

   Slet