torsdag den 28. november 2013

Mere juleafslutning

I aftes var jeg til juleafslutning i min økologiske forening i Det Grønne Hus.
Der var en skøn, skøn julebuffet - lavet af mine "kolleger". Alt sammen hjemmelavet og selvfølgelig økologisk (og vegetarisk).
Em flot, festlig og farverig humus - lavet med rødbede. Fuldstændig samme farve som sildesalat.
Lækker nøddepostej. Tærte med grønkål - det er helt utroligt så godt den smagte. Jeg har synes meget lidt om grønkål i mange år. Måske mest fordi jeg husker stuvet grønkål (og også spinat) fra min barndom, og det voksede og voksede bare inde i munden.
Tak til Madame for en lækker opskrift på grønkålssalat.
Det kan godt "betale sig" at prøve noget nyt!!
Hørte om en undersøgelse i radioen i foråret om skolebørn, der deltog i et forsøg med at prøve at smage noget nyt. Har man smagt det 5 gange, ender det med at man faktisk godt kan lide det.
Der var også meget mere lækkert på buffeten i aftes, og alle blev godt mætte.
Der var også god underholdning: en dame, der sang og en herre, der spillede guitar. Hun sang et par numre - jazzlignende. Hun havde en god stemme.
Bagefter fortalte hun, at hun ikke har sunget i 20 år og det var hendes første optræden - siden hun stoppede som prof musiker/sanger. Hun havde levet af sangen i sine unge dage i England, og havde haft sit eget jazzorkester da hun kom hjem til Danmark.
Skøn juleafslutning.
Men vi fortsætter det gode arbejde også i december - folk skal jo have deres grøntsager hver onsdag, og mulighed for at købe et godt måltid mad i cafeen.

4 kommentarer:

 1. Det glæder mig, at er kommet til at synes om grønkål, Kisser.
  Jeg havde samme minder om grønkål fra barndommen, men den kan jo heldigvis bruges på mange andre måder end i stuvning. Klem og rigtig god torsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg synes bedre og bedre om det.
   PT står grønkålsstokken ude på min terrasse og pynter.
   God torsdag og klem

   Slet
 2. Grønkål er lækkert især hvis det bruges råt i salater og gerne med en lækkert dressing til. Det lyder til, at I fik en rigtig dejlig mad til juleafslutningen. Det du skriver, minder mig om dengang, jeg var vegetar. Jeg var vegetar i ti år og havde det rigtig godt med det. Så begyndte jeg at rejse rundt i Asien, og jeg fik så meget lyst til deres wokretter, og de er altså med kød. På den måde begyndte jeg at spise kød igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg har været ikke-fanatisk vegetar over 30 år. Ikke-fanatisk betyder at jeg godt kan finde på at spise bacon og stegt flæsk et par gange om året.
   Det var skøn mad i aftes :-)

   Slet