torsdag den 18. maj 2017

Be focused

Jeg har været med i et forsøg.
Universitetsforsøg over hele EU.
I Danmark var det Århus Universitet, der stod for forsøget.
Det hele handlede om at "være fokuseret" ...
Der var 5 workshops, og universitetet bestemte, hvilken workshop den enkelte deltager skulle være i.
De gav mig MAD.
Jeg kender ikke indholdet af de andre 4 workshops, men ved dog der var noget om bæredygtighed, genanvendelse osv.
I min workshop kunne man bl.a. lave daglige indberetninger om indtaget af grønsager, usunde snacks, kød, sukkerholdige drikkevarer osv
Det var også muligt at sætte mål i form af "spis mindre kød, usunde snacks, drik mindre sukkerholdige osv" eller "øg indtaget af grønsager, frugt mv".
Det har været KEDELIGT at deltage i forsøget for mig med de spisevaner jeg har.
Spiser sjældent slik, kage og aldrig kød. Sodavand er også ukendt land. Kaffe og te uden sukker.
Jeg satte dog et mål: 1200 gram grønsager og frugt om dagen. Det var ikke ret tit jeg nåede det mål. Min naturlige grænse ligger på ca. 7-900 gram i alt om dagen.
Jeg kan ellers godt lide at deltage i forsøg... så får jeg jo også styret min lyst til statistikken (en del af mit matematik-gen).
I dag kom to spørgeskemaer om hele forsøget, og de er udfyldt og sendt afsted.

4 kommentarer:

 1. Det forstår jeg godt - det ville også have været kedeligt for mig ... det eneste, jeg er sikker på, jeg med fordel ville kunne ændre på, er mit daglige glas vin, men det vil jeg simpelthen ikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nej, jeg vil sandelig heller ikke undvære mine 2 fredagsøl! En vane fra arbejdslivet, at nu starter week-enden - den vane bliver simpelthen ikke ændret.

   Slet
 2. Den slags forsøg/studier er jo guld værd, for de kan vise hvor "potentialet" for forandringer tæt på den enkelte. Jeg havde nu heller ikke troet, at de kunne lære dig så meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forsøget er godt for den enkelte (også). Lidt ærgerligt at jeg ikke får resultatet, når studierne er slut. Men der kan jo gå rigtig mange år.... Ting tager tid.

   Slet