mandag den 18. marts 2013

Cloud Atlas

Filmen Cloud Atlas så jeg i biografen i går.
Det var en film, der kunne fastholde opmærksomheden hos os alle 3.
Den havde alle ingredienser for en god, underholdende og fantastisk film, der ikke var for lang, selvom den varede 3 timer.
Jeg tillader mig at citere fra en brochure, der kan fås i biograferne, og jeg kan ikke se hvem der har udgivet den, udover den hedder "Film skal ses i biografen":
"Cloud Atlas er baseret på romanen af samme navn, skrevet af David Mitchell. Det er en episk historie om menneskeheden, hvor konsekvensen af vores handlinger har indflydelse på andres liv i fortiden, nutiden og fremtiden. Som når en sjæl formes fra en morder til en frelsers og en venlig handling giver genlyd i århundreder og inspirerer til revolution.
Vi følger seks skæbnehistorier, der mere eller mindre er forbundet i et net af handlinger og konsekvenser gennem tid. - Der er f.eks. en mening med, at den unge advokat, Adam Ewing, redder en flygtet slave. Der er en mening med, at komponisten, Robert Frobisher, vil tage sit eget liv på et snusket hotel efter blot at have skrevet en simpel symfoni. Der er en mening med, at hans elsker, Rufus Sixxsmith, som ældre betror sig til journalisten, Luisa Rey, og til, at hans kollega, Isaac Sachs, også gør det. Der er en grund til at hyrden, Zachry, mod al fornuft indgår en handel med den alvidende, Meronym, der kommer fra en langt mere avnceret kultur, om at vove sig ind på kannibalernes territorium. Og når Sonmi-451 med ro i sindet går døden i møde, er det ikke kun, fordi hun genetisk er skabt til at tjene. - Gennem tiden skaber selv den mindste dråbe af venlighed ringe i vandet, og det er ikke til at vide hvilken effekt det engang vil have, når den rammer bredden."

1 kommentar:

  1. Det lyder utroligt spændende - tak fordi du fortæller om filmen! Den vil jeg meget gerne se.
    Klem og god snevejrsdag nede sydpå!

    SvarSlet