tirsdag den 11. juli 2017

Mere fødselsdag

En af mine tidligere chefer i DR er 2 måneder ældre end mig, og allerede i januar skrev han til mig, at han ville fejre sin fødselsdag den 8. juli. Det er nemlig så kedeligt at holde fødselsdag om vinteren, mente han, så i lørdags var jeg til fødselsdag.
Vi skulle være kl. 15.45 præcis på et par opgivne koordinater!! Det gav mange sjove resultater, så et par dage før fik vi besked på den nøjagtige adresse.
Vi skulle ud at sejle på Arresøen med et gammelt restaureret skib med fortælling om området og søen af skibets kaptajn.
Ganske interessant. Søen er ca. 3 meter dyb, og man sejler 4 meter over havoverfladen i Kattegat.
Søen er fuld af gode ferskvandsfisk - bl.a. sandart, som allesammen bliver eksporteret til det sydlige Europa, for danskerne kan ikke lide ferskvandsfisk. Der er kun een virksomhed, der har eneret på at fiske erhvervsfisk i søen, alle andre må fiske med EN fiskestang.
Vi gjorde holdt i Auderød, hvor værtsparret havde en kæmpe lagkage og champagne ned. Åh, det var godt.
Da vi lagde til kaj igen, skulle jeg træde af på naturens vegne - og det gjorde jeg. Ind i sivene og av av av.... der var resterne af et hegn, en ståltrådswire, som skjulte sig i det høje græs og mit venstre skinneben led skade.
Det skadede sted fik en kleenex, og jeg kørte til restauranten i Hillerød, hvor personalet ventede med en velkomstdrink.
Så til bords, og en skøn lækker buffet.
Lige pludselig kommer Yvonne - fra Olsen banden - på besøg. Det var i Helen Touborgs skikkelse - hun optræder på Dragørrevyen. Hun var vildt god. Klædt ud som Yvonne i sit fineste rejsetøj - hår, hat og kjole. Og hendes tale/udtale var fuldstændig som at høre Kirsten Walther. En skøn, god lang optræden, hvor hun gik rundt blandt selskabet og talte om OS. Lattermusklerne var i brug.
Det samme under alle de andre taler og sange.
Jow jow den gode hollænder er blevet godt integreret, da han i 1971 invaderede Danmark og sin frue. De havde mødt hinanden i London nogle måneder forinden.
Der var flere gamle kolleger fra DR med og så skønt at blive opdateret, hvordan det er gået dem siden de holdt op - både i DR og med arbejdslivet.
Jeg havde stadig ondt i maven søndag - af at grine så meget.
Fruens gamle onkel var også med. 97½ år - han var stoppet med at arbejde kun for nogle få år siden. Onkel Julius har været dressman hele sit lange liv, og jeg sad ved siden af en af hans døtre og hun spurgte mig, om hvor mange jeg kender, der har 20 jakkesæt i sit klædeskab. Jeg kender faktisk kun en, der også har det. Han er også dressman. Det er en fornøjelse at se en ældre herre i fuldstændig frisk form.
Finansdirektøren for NRK (Norges radio) var også med, og da vi hilste på hinanden, spurgte han: er det ikke? joh, det var det. Han kunne huske mit navn  - fantastisk. Det er 10 år siden sidst vi har mødtes. Han holdt selvfølgelig også tale - på et meget forståeligt norsk. Han fortalte, at han ofte er ude for, at andre svarer ham på engelsk, fordi de norske er svære at forstå.
En fantastisk aften.
Ønskelisten: ingen ønsker, men Læger uden grænser ville blive glad for et bidrag, så det gjorde jeg.
Jeg var hjemme kl. 2 om natten, og en smule træt søndag morgen.
Mit nye Vivofit ur har fortalt mig, at jeg har fået 7 timers dyb søvn .... i et stræk.
Søndag var der familiedag hos min bror - mere i et senere indlæg.


elendigt billede - glemte at indstille det i "kampens hede"

4 kommentarer:

 1. Skøn dag med masser af oplevelser! Jeg ville gerne have mødt Kirsten Walthers plagiat. Jeg har altid syntes, at hun i sig selv var skøn - måske især på grund af sproget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vidunderlig dag og Yvonne var helt vidunderlig.

   Slet
 2. Sådanne aftener kan man ikke få nok af!
  Eller ... det kan man måske, men en enkelt aften kan også holde længe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder meget af sådanne aftner og specielt de gode vibrationer de sender ud som gode minder.

   Slet