tirsdag den 7. marts 2017

Alternativ æblekage

Engang jeg var i cafeen i det grønne hus for at lave mad, var vi blevet enige om, at vi skulle have gammeldaws æblekage.
De mennesker, der kommer i cafeen, har forskellige spisevaner - fuldstændig som ude i det virkelige liv, hvor vi alle sammen også færdes.
Jeg har været med i alle fire år, vi har eksisteret, og efterhånden lært folks vaner at kende.
Niels f.eks. har nøddeallergi i svær grad, så vi skal huske at fortælle ham, at der er nødder i maden eller kagerne eller brødet.
Jesper - et andet eksempel - er veganer. Dog ikke fanatisk veganer, hvilket betyder, at han af og til spiser æg og mælkeprodukter.
Tilbage til den gammeldaws æblekage. Vi lavede to versioner - en med piskefløde og en med Alpro "piskefløde". Det var første gang jeg smagte det produkt fra Alpro, og det smagte som jeg hørte englene synge.
Det hedder Alpro Cuisine Soya. Det er et soya produkt, og skal piskes i 2 minutter, så får det en konsistent som "perfekt pisket piskefløde".
I går havde jeg gæster, hvor jeg bl.a. serverede gammeldaws æblekage. Den var dog ikke helt vegansk for jeg brugte makroner, som jo indeholder æggehvider.
Gæsterne er kødspisere og vegetarer. Det er jo kun veganere, der ikke spiser noget fra dyreriget.
Jeg sagde ikke noget om at det var Alpro jeg havde pisket i et par minutter, og stor var glæde hos dem alle sammen, for det er superlækkert.
Alpro cuisine soya er nu blevet en fast ingrediens i mit køleskab, for den har også lang holdbarhed - sådan cirka et halvt år.
Så er det også nemt at tilberede en hurtig æblekage til uventede (og velkomne) gæster.
For æblegrøden er lagret i fryseren fra sidste sommers æbleproduktion.

3 kommentarer:

  1. Smart - især pga. den lange holdbarhed :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, og når smagen også er i top, er det ganske godt.

      Slet