mandag den 27. december 2010

Tabt for omverdenen

Det sidste halvandet døgn har jeg været fuldstændig tabt for omverdenen. Jeg har lyttet intenst til GIGANTERNES FALD af Ken Follett.
Den var mere fantastisk end Jordens Søjler.
Oplæseren, Martin Greis, er også meget, meget god.
Jeg har downloaded bogen fra netlydbog.dk.

Anmeldelse hentet fra nettet (saxo.com):
"Giganternes fald er første del i en stor trilogi om det 20. århundrede og handler om tiden omkring 1. verdenskrig og den russiske revolution, om kvinder og mænd, om kærlighed og fjendskab.


I januar 1914 mødes Englands kong George V med en gruppe fremsynede og indflydelsesrige unge mænd fra Europa og USA for at høre, hvad de tænker om verdenssituationen. Internationale spændinger bliver luftet, men der er ingen i selskabet, der har fantasi til at forestille sig, at et skud i Sarajevo knap et halvt år efter vil udløse en krig i Europa, der forvandler ven til fjende, og hvor selskabets unge mænd kommer til at kæmpe på hver sin side.
I Giganternes Fald fortæller Ken Follett om fem familier – to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk. Vi følger dem fra Washington til Skt. Petersborg, fra snavs og fare i kulminerne til herresædets skinnende lysekroner, fra magtens korridorer og ind i soveværelserne. Årene omkring 1. verdenskrig er i centrum her i første bind, og Follett fortæller detaljeret og medrivende om det storpolitiske spil op til krigens udbrud, om den russiske revolution og kampen for kvinders stemmeret. Om livet i skyttegravene, om kærlighed mellem høj og lav – og om elskende, der skilles fra hinanden." 

Samtidig med lytningen har jeg strikket på en ægte UFO. Og det er lykkes at strikke ½ ryg og forstykke og et ærme - på pinde 3. En dejlig følelse at være kommet videre med den, for den har ligget urørt i strikkekurven siden min sommerferie.

Jeg tror, at der skal gå en dags tid, inden jeg tager fat på en ny bog. Fordi Giganternes Fald skal lige bundfælde sig.

8 kommentarer:

 1. Den lyder spændende, men jeg har stadig Jordens Søjler til at stå...skal lige ha' den læst først, tror jeg.

  SvarSlet
 2. Lavendel: ih, skynd dig at læs den. Den er fantastisk.

  SvarSlet
 3. Jeg er også begejstret, og så får man en ekstrabonus, nemlig lidt verdenshistorie. Jeg er dog knap færdig med at "læse" den. Det er en fantastisk opfindelse med netlydbog.dk...

  SvarSlet
 4. Charlotte: ja, det har øget min forståelse for anden verdenskrig.
  Det er en god måde at få verdenshistorien serveret på.

  SvarSlet
 5. Lyder spændende, den ryger straks på listen over bøger jeg skal læse.

  SvarSlet
 6. Annette: jeg kan anbefale den på det varmeste.

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det dog spændende, Kisser! Den må jeg have fat i. Klem og mange tak for anbefalingen!

  SvarSlet
 8. Madame: min anbefaling er stor. God læselyst og varme klem.

  SvarSlet