tirsdag den 7. december 2010

Så uendelig kedelig

Jeg har lige læst Allan Milter Jakobsens bog Mand i parcelhus.
Den var så uendelig kedelig, at jeg bare var nødt til at høre den til ende for at opleve om der dog skete noget spændende.
Et ord faldt mig ind, da jeg havde hørt til ende: Monoton.

Fra biblios side:
Michael er 37 år og er stereotypen på den moderne parcelhusmand med Webergrill og godt med ubrugt håndværktøj. Han er meget indesluttet, men får dog en pludselig interesse for nabokonen, der udsættes for hustruvold i en grad, så Michael bliver nødt til at gribe ind

Fra boganmeldelse på nettet:
Michaels ægteskab gisper efter luft. Michael og hans kone er så almindelige, at det nærmest må betragtes som ualmindeligt kedeligt. Deres eneste hobby er aflivning af hinandens små særheder.

Mere lidenskabelig og mindre kompromissøgende er naboen, en gourmet, som betragter konen som sin religion og vogter på sin gudindes mindste skridt. Betaget af denne passion begynder Michael at smugfotografere naboernes eskapader.
Men det viser sig at være farligt.
En spøjs og speciel historie og et los bagi til alle, hvis livspassion efterhånden har forvandlet sig til neurotisk interesse for hundeluftning, kompromissøgning, kedsomhed og Weber-grill.
Uvilkårligt spørger man sig selv, hvorfor den berømte danske velfærd så ofte får sine få udvalgte til at tørste efter bundløs tryghed.

6 kommentarer:

 1. Tænk at du holdt ud, meget ihærdigt! Jeg dropper glad og gerne bøger der keder mig, for der er så mange andre der står i kø.

  SvarSlet
 2. Jeg er imponeret over, at du holdt ud - jeg havde givet op efter højst 25 sider. Da jeg arbejdede på litteraturprogrammet Alfabet, havde vi i spøg 'halvsides-prøven' ;-)
  Klem!

  SvarSlet
 3. Ja det er så ikke den bog jeg skal læse. Men nogle gange skal man læse et par kapitler før bogen fanger.

  SvarSlet
 4. Ditte: den var så monoton, så jeg tænkte - noget måtte der ske. Det gjorde der ikke.

  SvarSlet
 5. Madame: nu var det en lydbog, men jeg tror, jeg skal prøve at sætte en af cderene på og spole frem til midten og prøvelytte om det fænger der. Det må være lige så godt som en halvsides prøve.
  Klem

  SvarSlet
 6. Britt: Jeg kan i hvert fald ikke anbefale den.

  SvarSlet