søndag den 10. oktober 2010

Ned til hundene

Jeg har lige læst Helle Helles bog Ned til hundene fra 2008.
Tekst fra bagsiden:
"Det er altså her, jeg befinder mig. I et lille nyfilset hus hos to imødekommende mennesker ude ved kysten i en hjørnesofa. Ved siden af en gammel grønmalet kiste. Det var en mulighed at tømme kisten og placere sit legeme i den, indtil åndedrættet ophørte, men på den anden side, sikke et arbejde med alle de spil og kort. Orkanen får det til at knage i taget. Det er heller ikke det, jeg vil. Jeg vender mid i sofaen. Den kraftige lugt af skyllemiddel. Venlige fremmede. Muligheden for at stige på en bus og senere på en anden."
Handlingen foregår mest i huset hos de venlige fremmede. Fortælleren er forfatter, og hun er gået hjemmefra og en af de sidste linje i bogen er "Vil du findes?", og det ved hun ikke.

Jeg kom til at grine, da jeg læste følgende - med tanke på Ellen:
"Hvorfor hedder det egentlig Dagli'Brugsen? siger jeg - Hvad har g'et gjort?
Hvad for et g, der er mange g'er.
Det er jo, fordi man handler her til daglig. Hver dag.
Det er en virkelig dårlig aprstrof, siger jeg." 

4 kommentarer:

 1. Jeg har også lige læst ned til hundene af Helle Helle , under tvang .... på skolen . Jeg var bestemt ikke imponeret , men måske fordi det slet ikke var i min genre og fordi bogen skulle analyseres i hoved og r.. ;-) Sikke meget der kan komme ud af det :-)
  Ha en god dag ...

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke læst den, Kisser, men husbond har - og han synes, den var kedelig, så jeg tror nok, jeg springer over :-)
  Rigtig god mandag til dig, klem!

  SvarSlet
 3. Garn Moster: det var heller ikke lige min stil/genre. Lidt underligt, for man skulle selv gætte sig til en del.
  Ha en god dag.

  SvarSlet
 4. Madame: ja, jeg synes nok også at den var lidt kedelig/underlig, den var heldigvis ikke så lang, så jeg holdt ud til slutningen.
  God manddag - klem.

  SvarSlet