lørdag den 30. oktober 2010

Annesisses vej

Erik Pouplier er forfatter til Annesisses vej fra 1991.

Fra bagsiden:

"Barnet, som ingen ønskede, Annesisse fra Annesisses Verden vokser nu til.
Først måtte hun gå så meget igennem. Uønsket og uvelkommen fra fødslen, plantet i et sært og koldt miljø præget af fjendskab mellem forældrene, fanatisme grænsende til galskab (faderen læste i Livet Bog - Martinus åndsvidenskab), en uhyrlig dovenskab og en utrolig nærighed - en barndom helt uden andre glæder end dem, Annesisse skaffer sig ved at leve i sin egen verden og gøre sine groteske og muntre iagttagelser.
Nu tager hun selv hånd om sit liv og sin skæbne og går sine egne veje. Rundt om hende bølger dramaerne videre med skilsmisser og ulykkelige mennesker, men midt i det hele står Annesisse - lykkelig og på vej ind i en ny tilværelse."

"Miljøet er levende og troværdigt, og Erik Pouplier har med stor medfølelse levet sig ind i den lille piges tankegang og de mærkelige logisk-ulogiske konklusioner hun drager af sin skæbne og omplanter til sin drømmeverden.
Politiken"

En gribende bog, der har en lykkelig slutning. Sådan noget kan jeg godt lide.
Lørdag eftermiddag er gået med at læse. Åh, så herligt.

2 kommentarer:

 1. Åh ja, jeg har læst den Kisser, og ved du, at han har skrevet en bog mere om Annesisse? 'Annesisses verden' hedder den. De er enestående gode!
  Klem og god lørdag aften til dig.

  SvarSlet
 2. Madame: nej, jeg har ikke læst den endnu, men jeg har en reservation på biblio og kan hente den på mandag.
  Jeg har også bestilt Bryllupsrejsen af ham.
  Glæder mig til at fordybe mig i dem.
  God lørdag aften til dig - klem

  SvarSlet