lørdag den 29. juni 2019

På besøg hos notaren

I går var på besøg hos notaren i Roskilde.
Jeg har skrevet nyt testamente efter min bror døde tidligere på året.
Notaren ville gerne se noget offentlig billedlegitimation, og jeg gav hende mit kørekort.
Jeg bemærkede dog, at jeg synes jeg så lidt anderledes ud på billedet end jeg plejer.
Jeg fik det hurtigt tilbage med bemærkning, du hedder da vist ikke Poul Erik.
Stor var min forvirring???
Så kom jeg i tanke om en episode i et supermarked for nogle uger siden. Jeg skulle have mit dankort ud af pungen for at betale, og der falder noget på gulvet. Der lå mit kørekort - nede på gulvet. Jeg samlede det op og puttede det i pungen.
Mærkeligt tænkte jeg - de kort sidder ellers godt fast, og dankort og kørekort har hver sin lomme.
Jeg måtte straks kigge i pungen efter mit eget kørekort og det lå fint i sin lomme.
Jeg tænker og gætter på, at Poul Eriks kørekort har hængt fast i et eller andet ved kassen, og jeg har nok lænet mig ind imod det, og så er det røget på gulvet.
Men episoden udløste latter - selv hos den alvorlige notar....
Så skulle jeg betale retsafgift, og fik tastet forkert nummer - det var til en forretning i Tappernøje.
Jeg fik betalt til det rigtigt nummer, og på vej hjem ringede jeg til forretningen, som straks tilbagebetalte pengene. Og det var ikke første gang hun havde modtaget penge til retten i Roskilde.
Jeg havde også en fuldmagt med til mit barn, men den måtte notaren ikke skrive under på. Mit barn skal have fuldmagt til at handle på mine vegne i alle forhold. Hun har det meste i forvejen, men det ku jo ske at mit hus skal sælges uden at jeg selv er i stand til at varetage det hele, så er det rart med en stedfortræder, som også er enearving.
En skøn veninde var chauffør for mig, og vi var også på shopping i Køge - sluttede shoppingen af med en skøn smoothie på yndlingsrestauranten.
Hun kom med hjem og vi hyggesnakkede i et par timer.
Ved "arbejdsdagens" ophør ringede min læge til mig. Han ville bare fortælle mig, at han gik 3 uger på ferie. Han havde været ved at få tyggegummiet galt i halsen, da han havde fået rapport om min diagnose. Vi fik en god og skøn snak. Skulle jeg få brug for en praktiserende læge, er der andre læger i lægehuset, som står klar til at hjælpe. Min læge hører til den gode slags - meget empatisk og holistisk.

2 kommentarer:

  1. Godt at vide at du har mennesker omkring dig, som er der, hvis du får brug for dem. Og det må være godt og trygt for din datter, at du er så åben og at I får talt situationer igennem. God søndag til dig

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, Lene, min datter er også godt tilpas med det hele.

      Slet