søndag den 26. februar 2017

Skavanker - og motion

Der vil vel næsten altid være nogle skavanker i fysikken, når man når den alder jeg er ved at ramme: støvets år.
I hvert fald - jeg har åreforkalkning i benene i meget mild grad. Arv fra min mor - og så har jeg været ryger!! Min læge sagde, at der findes ingen behandling mod det - UDOVER at gå og gå.
Det gør jeg så.
I den sidste tid har jeg også været plaget af åndenød - eller stakåndethed.
Google er min ven.
Googlet om jeg kunne forbedre min lungekapacitet.
Det ka man desværre ikke.
Lungefunktionen stiger jævnt og støt til man fylder 20, derefter går det langsomt ned ad bakke - lige til man dør, så er den helt naturligt et stort og rundt NUL.
Min ekspert på området er jo lige indenfor rækkevidde og selvom hun er meget mere end 20 år, er hendes lunger altså ikke nået 20-års stadiet. Hun har også haft problemer med det samme som mig, og det er da bare fordi luftfugtigheden har været tæt på 100.
Så er jeg beroliget.
For lidt over et år siden fik jeg målt min lungekapacitet - og den lå langt fra KOL grænsen.

3 kommentarer:

 1. Der er desværre ikke ret meget, der går i positiv retning i vores alder, men så længe vi ikke er decideret syge, skal jeg ikke klage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nej vel? Det er en stor fornøjelse at kunne ordne alt. Det er desværre ikke alle forundt.0

   Slet
 2. Uha - ryger og lunger... Det minder mig om noget, jeg burde: Holde op med at ryge. Distrikts Psykiatrisk Center tilbyder nok så fint rygestopkurser, når vi udarbejder den årlige behandlingsplan. Jeg er bare ikke motiveret... men dit indlæg her motiverer.

  SvarSlet