tirsdag den 9. november 2010

Bryllupsrejsen

Bryllupsrejsen - af Erik Pouplier.
Fra bagsiden:

En altbesættende frihedstrang og udlængsel har fået de nygifte Annesisse og Rene til at beslutte sig for en mangeårig bryllupsrejse, og mens Europa endnu er hærget efter Anden Verdenskrig, sætter de sig i toget med kurs mod Paris.


Penge har de imidlertid ingen af, så de skal begge arbejde for at få til kost og logi, og det skal vise sig at blive en hård prøve. Annesisse kæmper tappert for at komme ind på de parisiske arbejdsmarked, og Rene må ofte fortrække fra det uopvarmede hotelværelse til en bar, hvor han over en kop kaffe kan skrive sine avisartikler. Alligevel er det ikke altid, at pengene rækker til at kunne spise sig mæt.


Men trods sult og nederlag og Annesisses kamp med fortidens spøgelser mister de aldrig modet. De elsker hinanden, og de elsker Paris, og da det første år er omme, belønner de sig selv med en ferie ved Rivieraen, hvorefter turen går videre til London – endnu en gang uden en øre på lommen , men med deres klippefaste tro på, at medgang og modgang skal bruges til at tømre ægteskabet sammen, så det kan modstå enhver prøvelse."

Bryllupsrejsen er en selvstændig fortsættelse af de tidligere bøger om Annesisse: Annesisses verden og Annesisses vej.

Bogen var en nydelse at læse fra første side. Og den ender godt - det holder jeg meget af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar