torsdag den 1. oktober 2015

Foredrag - om at blive clean

I går aftes var jeg til foredrag på Københavns Uni - for at høre en misbruger fortælle om sit liv i misbrug og om hvordan han kom ud af misbruget.
Det var min svigerinde (brors kæreste) der sørgede for at vi blev tilhørere.
Hendes ældste søn er også misbruger i svær grad.
Foredragsholderen var kommet ud af sit misbrug i 2009-10.
Han havde været misbruger i alkohol, piller (40-60 piller om dagen), amfetamin og kokain. Da han blev tilbudt heroin, sagde han klogelig nej tak - bare fordi han er bange for nåle.
Det var en gribende beretning på 2 timer, og han kunne være fortsat i mange timer.
Han VILLE ud af sit misbrug, for han var træt - af sin trekant.
Trekanten, som kun han selv kunne bryde, er: hvor får han penge fra til sit misbrug, hvor kan han tage det (uden at blive opdaget), og hvor kan han gemme det.
Han havde haft 30 jobs på 12 år!! primært telefonsalg.
Efter han er kommet ud af misbruget, har han taget en fuld HF med flot resultat, og den 1. september i år er han startet på psykologistudiet på KU.
Han holder mange foredrag for børn og unge mennesker, og hans fortællinger om børnenes reaktioner fik mig til at tænke på, at han kommer til at arbejde med børn (og svigt af børn) når han en gang er færdig med studiet.

9 kommentarer:

 1. Jeg tager hatten af for misbrugere, der kommer ud af det. Det må kræve noget helt særligt. Det lyder som et tankevækkende foredrag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det var et meget tankevækkende foredrag.
   I aftes så jeg også programmet på DR1 med børn af alkoholikerforældre - også meget tankevækkende og dybt skræmmende.

   Slet
 2. Dette er vist en meget god illustration af at det ikke er nok man vil, man skal ville.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, jeg er helt enig med dig.

   Slet
 3. Det må have været spændende og rystende at høre, Kisser. Hvor er det flot at være kommet ud af så massivt et misbrug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, ja det er meget flot at han er kommet ud af sit misbrug, og er i fuld gang md at opbygge sit selvværd og sit nye liv.

   Slet
 4. Det lyder spændende og tankevækkende. Det er altid spændende med folk der tager fat i eget liv og ændrer det. Det er svært at komme ud af et misbrug og kræver oftest hjælp. Havde han fået det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, han lagde stor vægt på, at han alene har det fulde ansvar for sit eget liv og sine handlinger tidligere i sit liv.
   Jo, han har fået massiv hjælp. Han havde et par gange henvendt sig til en læge, der blot skrev en ny recept til ham. Da han VILLE ud af misbruget, tænkte han.... og henvendte sig til en præst. Og præsten formidlede kontakt til et misbrugscenter, hvor han tilbragte 10 måneder, og bruger sin kontaktperson stadigvæk.

   Slet