onsdag den 16. februar 2011

Baskervilles hund

Jeg kan godt lide at se Sherlock Holmes i TV og lide at læse bøgerne om detektiven. Sidst jeg var på biblio, stod den der som lydbog og kom selvfølgelig med hjem.
Oplæser Ole Rabendorf gør det godt.

Sir Arthur Conan Doyle: Baskervilles hund (indtalt af Ole Rabendorf)

Fra bogens bagside:
Denne roman må utvivlsomt betragtes som forfatterens fornemste opus, hans lødigste og varigste bidrag til verdenslitteraturen. Bogen er ikke alene en sært uhyggesvanger og vanvittigt spændende kriminalroman, som næppe noget menneske ha undladt at læse til ende i et stræk; med sine træfsikkert gengivne naturindtryk fra det tungsindige Dartmoor, sine knappe, men rammende personkarakteristikker og sin sindrigt slyngede handling, hvor mskineriet intet øjeblik knirker, og hvor det voldsomt stigende crescendo i bogens slutning uvilkårligt får læseren til at vende bladene med større og større utålmodighed, er den tillige et af prosakunstens mesterværker, et sjældent originalt og helstøbt arbejde, en teknisk set lydefri artistisk præstation.

4 kommentarer:

 1. Læste den som ganske ung, der var den uhyggelig, men tror jeg er blevet en lille smule hærdet med tiden ;-) En lige nu i gang med Den hundredårige.... lidt rundtosset af alle de rejsen jorden rundt :-)
  Har du læst/hørt kineseren af Mankell? Kan bare anbefales :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan også vældig godt lide Ole Rabendorfs måde at læse op på - og det er vigtigt, når man hører en lydbog. Tak for anbefalingen, Kisser! Jeg så den på film for nylig.
  Klem og ha' en skøn dag ...

  SvarSlet
 3. Laura: Den hundredårige - den var jeg ret fascineret af.
  Tak for anbefalingen af Mankell. Jeg har ikke læst noget af ham endnu.

  SvarSlet
 4. Madame: Ole R. er ret god til at læse højt.
  Jeg tror jeg har set filmen for en del år siden. Jeg tænker især på hunden....
  Ha en fin dag klem

  SvarSlet