onsdag den 21. februar 2018

Frosset ned...

Jeg er frosset ned ...
For laaannng tid siden var her nogle tømrere for at hive køkkenloft og isolering ned.
Der kom temmelig meget vand ned.
De ville bestille fugttest mand, der skulle komme og måle loft og vægge - og bryggers, om der også var vandskade der.
Jeg ventede og ventede.
Jeg havde heldigvis fået dem til at sætte et stykke plastik for udgangen ned til køkkenet (der er ingen dør), ellers havde det været svært at holde varmen i resten af huset.
Der er 12-14 graders varme i køkkenet. Når solen står på, er der dejligt varmt at være. Solen er jo kun en sporadisk gæst på denne årstid.
Lidt køligt, så madlavning foregår ret hurtigt.
Et par dage efter tømrerne havde sat plastikken op - jeg opholdt mig i stuen - lød der en lyd ude fra køkkenet. Det var plastikken, der bevægede sig hen over gulvet. Jeg sad helt stiv, og turde ikke rigtig bevæge mig. Da der var gået noget tid, kom jeg til mig selv og bevægede mig ud for at undersøge sagerne.
Det blæste ret kraftigt udenfor, og trykket fra vinden blæste til plastikdøren 6 meter inde i huset. Næste dag - i dagslys - blev plastikken forkortet, så den ikke slæbte hen over gulvet.
Der er jo kun en vandfast finerplade og noget tagpap og åbent ud til det fri i den ene side, så vinden har gode betingelser for at blæse på det hele.
Der gik en uge, før fugttest manden ankom. Han målte alle vegne, og konstaterede nogle sorte pletter, som han ville bestille en test af - om der er skimmelsvamp.Så jeg venter - stadig - på en mand, der skal komme og teste, rense, forsejle osv osv.
Bagefter skal der komme en affugtermaskine, som skal stå og virke - i endnu en uge.
Så kan tømrerne ankomme og retablere.
Behøver jeg at sige, at jeg er rimelig TRÆT af at have vandskade?
Må sige, at jeg bruger stue og førstesal temmelig meget, når jeg nu ikke kan opholde mig i køkkenet, hvor det meste plejer at foregå.
Planlagte besøg er aflyst, for det er jo ikke til at have gæster, når her er koldt/køligt.
Jeg er stor ynder af at sige, at der er en mening med alt. En gang imellem kan det være pokkers svært at se meningen med VANDSKADE. Andet end lige jeg føler mig låst og frosset ned....

4 kommentarer:

 1. Ja, det er der vist ikke meget mening i - det var da også en uheldig årstid det skulle ske på.
  Men ... har du helt åbent ud til? Som i, at enhver kan gå lige ind til dig? Jeg håber da, at jeg har misforstået dig, for det virker lidt utrygt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen,der er åbent ud til det fri oppe i loftet - altså i etageadskillelsen, der hvor tag og mur møder hinanden. Al isolering og andet er jo fjernet. Nej, man kan ikke komme ind. Væg og vinduer er der jo stadig. Håber du kan se det for dig?

   Slet
 2. Åh for pokker da - sikke noget bøvl. Det er sørme da også en lang proces, du må gå igennem. Kunne det ikke gøres hurtigere? - ja åbenbart ikke. Jeg synes bare af og til, at det er håndværkerne, det har/ta'r magten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er jo en forsikringssag, så der er også en del administration med ind over.
   Det kunne godt gå hurtigere, hvis der ingen specielfolk skulle med på banen. Fugttest og skimmelsvamp - det hører til i specialområdet, og de skal jo være ledige.

   Slet