mandag den 19. september 2011

Rejser

Madame opfordrer blogland til at skrive om rejser: den første, den bedste og den værste.


Min første rejse gik til Vallø. Jeg var 3-4 år gammel og husker mest hunden (vistnok en dansk-svensk gårdhund) Gisse. Vi boede i et gammelt hvidt hus, meget lig det jeg bor i nu, selvom der er malet antrasitgråt. Det var hvidt, og det er fra 1920  - mit hus altså.


Den første rejse jeg huske allertydligst, er  fra 1956, hvor min søster og jeg var 3 uger på ferie i Alsted Præstegård. Min søster blev meget forelsket i Ingo, der kom fra Nordtyskland.  Vi larmede rundt i høet og fik skældud af præstefruen, for det var for dumt at nedlægge høet, der jo skulle bruges. Min lillebror var 4-5 måneder, da vi var på ferie, og min far var lige opereret for mavesår, så det kan jo nok være, at mine forældre trængte til fred og ro for 2 aktive piger på 9 og 12 år.


Mine værste rejser fandt sted i 1958 og 2006.
I 1958 var jeg på Anholt med spejderne, mens mine forældre og søster var på konfirmationsrejse til Harzen. Jeg kom hjem til et tomt hus og skulle tage bussen ud til min morbror i Rødovre. Der lå en krone til bussen, og jeg bad om en omstigning!!! som kostede 70 øre. Altså, der var 30 øre tilbage af kronen.
Desværre kunne jeg ikke bruge en omstigning til de blå busser ud til Rødovre, så jeg måtte stå af bussen, og var grædefærdig. Heldet følge de tossede, sagde min mor altid. Og jeg må være godt tosset, for der var en ekstrem venlig mand, der betalte for mig, så jeg kunne komme fra Ålekistevej til Carlsro, hvor lillebror og morbror var.
Ferien i 2006 - tror jeg dog er den værste jeg har oplevet i dette liv. Alt tegnede særdeles godt i autocamperen HEXEN til årets ferie i det jyske. Jylland har altid haft en stor plads i min husbonds og mit hjerte. Vi elskede at farte rundt i det jyske - helst af små veje, dem der er sorte på kortet.
Der var noget helt galt med min husbond. Alt foregik i slowmotion - fuldstændig som en gammel mand på 110 år. Og alt virkede så trøstesløst.
Det var det sandelig også. For der sad en voldsom kræfthjernesvulst og trykkede på både det ene og andet.
Ferien varede de 3 uger den skulle, og efterfølgende var det ferie "på egen hånd".


Den bedste ferie. Huh, der har været mange igennem tiderne.
Skal jeg nævne den allerbedste . af egoistiske årsager, - må det blive ferien som nygift i Italien.
Mit livs kærlighed, fantastisk vejr, 3 uger (det var HELE ferien, der blev brugt på en gang) og penge NOK, til alt hvad hjertet kunne begære, og en næsten ny bil.

Senere er ferierne i PARIS kommet til - som enlig mor. Der har været 2 styks i byernes by.
Og nr. 3 er lige bestilt til foråret 2012. Både lejlighed og flyrejse.
Gæt lige hvem der glæder sig ud over alle grænser.
MIG.

4 kommentarer:

 1. Det var vel nok spændende ar læse, Kisser - tak fordi du tog ideen op! Du har oplevet lidt af hvert, og jeg håber, de dejlige ferier overskygger den frygtelige ferie, hvor din mand var syg.
  Klem og ha' en fin aften!

  SvarSlet
 2. Jeg kan desværre ikke være med... jeg har aldrig haft en 'værste' ;-)

  SvarSlet
 3. Madame: ja, heldigvis er der kun den ene forfærdelige ferie.
  Hav en fin aften og klem

  SvarSlet
 4. Ellen: lykkeligvis har du aldrig haft en værste :-)

  SvarSlet