tirsdag den 5. august 2014

En ordentlig stak

Selvom det har været en skøn varm sommer, er der blevet produceret lidt til børnene ude i verdenen, som Røde Kors formidler ud til dem.
3 lune uldbluser, 1 styks tæppe i strik og
et patchworktæppe (maskinsyet).
Jeg fik et ordentlig stak bow-tie firkanter af en af tøserne fra min strikkeklub, og nogle af dem er forvandlet til et fint tæppe - syet i log-cabin teknikken. Og nydelig foret....
Jeg har glemt at tage billede af de 12 huer, som også er færdige.

Ovennævnte viser 8 poser, som Røde Kors bruger til at pakke babyudstyr til vordende mødre i.
Bagefter bruger mødrene poserne til ris o.lign.
Smart fundet på. De måler 50x60 cm.
Jeg holder meget af hjælpearbejde på denne måde, hvor jeg også får brugt mine evner udi strikke- og sykunsten. Må jo nok indrømme, at det er begrænset hvad jeg selv kan bruge af strik.

7 kommentarer:

 1. Er det bestemte ting Røde kors har brug for af strik og hæklede ting. Jeg synes også det er en god måde at hjælpe på, og jeg elsker at strikke og hækle. Pt strikker og hækler jeg til børn i Rumænien, nyfødte i Gambia, børn på neonantalafd og af de små rester strikker jeg lapper til varme 15x15. kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, man skal bruge Røde Kors opskrifter. Nogle af dem er håbløst gammeldags, men når man først kommer over det at de er gammeldags, er det bare at strikke løs. De fleste byer har en Røde Kors nørkleafdeling. I minafdeling er der møde hver tirsdag. De kan også levere garn og pinde....

   Slet
 2. Jeg synes, det er så dejligt, at du strikket til børnene ude i verden; det er da virkelig en dejlig måde at hjælpe på. Hvor er det smart med poserne til tøj, der senere kan bruges til at bære ris o.lign i; det er simpelthen godt tænkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er også lige noget for mig at hjælpe på den måde :-)

   Slet
 3. "De kan også levere garn og pinde" - vil det sige, at når jeg dør, vil det være en rigtig god ide at bede mine efterladte om at køre alt mit garn til en Røde Kors-butik? Jeg har nemlig tænkt på, hvad man kan gøre, hvis ikke jeg når at bruge det altsammen - hvad jeg garanteret ikke gør, om jeg så bliver 100 år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de vil blive superlykkelige. Også dit stof :-)
   Vi er f.eks. 42 nørklere i Køge og i dag er der røget 6 flyttekasser afsted med tøj og tæpper.
   Jeg gør alt hvad jeg kan for at få brugt meget af mit eget lager (kan som mit barn også åbne en strikkebutik), og det sker at jeg tager nogle kilo med ud til de andre nørklere.
   Også hvis du har garnrester, er de meget velkomne, for de bliver strikket ind i tæpper, eller som striber i bluser.
   Jeg synes dog, at det er lige i overkanten, at de også sidder og trævler bluser/trøjer op. Men intet går til spilde.

   Slet
 4. Det er dejlig læsning. Og en rigtig god måde at hjælpe på.

  SvarSlet