onsdag den 15. juni 2011

Dostojevskij - og kjoler i udvalg

2 gange har jeg gjort et ihærdigt forsøg på at læse romaner af Dostojevskij.
Det vil ikke lykkes.
Den første Idioten - jeg læste 50 sider, så var det slut. Der var alt for mange detaljer at holde styr på til min læsesmag.
Nummer 2 var lydbogen Spilleren. Jeg lyttede til 2 CDere, og ved nr. 2 CD gik mine tanker på vandring.
Så nu har jeg opgivet at læse denne forfatter.

Jeg er ved at læse Bo Østlunds Skilleveje, hvor 28 kendte danskere åbner deres hjerter og tager lytterne med tilbage til barndommens gade.
Chili Turell fortæller, at hun blev besat af Dostojevskij!!
Michael Falch fortæller, at han er født i Køge, hvor hans mor voksede op i det bedre borgerskab. Hendes far ejede en af byens førende manufakturhandler.

Det fik mig til at fortælle om en kollega, som i tidernes morgen fandt en lejlighed til mig og min familie i Køge. Min kollega fortalte en historie om byens fine fruer, der skulle fint i byen lørdag aften. Lørdag formiddag vandrede de hen til manufakturhandleren og bad om at få kjoler med hjem i udvalg. Så de kunne prøve dem derhjemme. Mandag morgen blev kjolerne afleveret igen, næ tak, ingen af dem passede fruen. Og de lugtede fælt af parfume og sved!!

4 kommentarer:

 1. Kender det godt det med bøgerne. Sådan har jeg det med Tolkiens Ringenes Herre. Puha det er tungt! Hobitten åd jeg råt, men triologien... nej tak.
  "Smarte" Madammer dem med kjolerne.

  SvarSlet
 2. 3.sal til højre: Min nabo har forsøgt at få mig til at se filmen(e), jeg kunne heller ikke.
  Ja, madammerne var sandelig "fine"...

  SvarSlet
 3. Hvor er det ærgerligt, at du ikke kan med Dostojevskij - jeg er ret vild med ham og har læst alle hans bøger. Men sådan er det jo med alting: vi er alle nødt til at finde noget som passer til vores temperament og heldigvis er der masser af gode bøger og spændende forfattere at vælge imellem.

  SvarSlet
 4. Jens: Det er ærgerligt. Jeg har gjort et godt forsøg og opgivet.

  SvarSlet