fredag den 23. september 2016

Genbrug i lange baner

I går besøgte jeg en veninde, der sidder i kørestol. (elektrisk).
Lige pludselig kommer hun kørende ud på terrassen, hvor vi opholdt os - iført en vinterkalot. Jeg kan ikke huske hvad sådan en hedder, den har et stykke, der går ned om ørene og ned i nakken, og kan lukkes foran under hagen, og det kan også klappes op over hovedet. En flot skygge havde den også, som også kan klappes ned.
Hun var selv ved at dø af grin, og da jeg fik øje på hendes "stunt", brød jeg simpelthen sammen i krampegråd....latter.
Hun havde købt den for nogle år siden og aldrig brugt den. Jeg kunne godt passe den, og den ville være ganske velegnet til at have på, når man cykler. Der er da bare lige den lille hage, at den kan ikke være under cykelhjelmen..
Men veninden havde en stor pose med ting til genbrug, så den tog jeg med fra hende, for jeg skulle alligevel i Kirkens Korshærs genbrugsbuktik en af de nærmeste dage med genbrug fra mig selv.
I morges skulle jeg altså lige prøve kalotten en gang til, og dagen startede med et brag af en latter.
God måde at starte dagen på.
Tingene er blevet afleveret, og det er en fornøjelse, de er så glade for hver en ting, vi kommer med og takker og takker.
For øvrigt en lækker butik - alt er så flot arrangeret og der er pinlig rent.

Jeg skal have flis til min forhave, og et af de store varehuse har flis, der bliver leveret til ens adresse (fri fragt).
I morges kom der mail fra MM i Det grønne Hus, at Køge Fælles Jord har flis til salg.
Bane Danmark er ved at elektrificere banen, der ligger tæt på af fælles jorden, og de har fældet en masse store træer, der stod i vejen, og alt er blevet til flis.
Hold-da-op et bjerg. Jeg skyndte mig at "bestille" 4-5 kubikmeter.
En kubikmeter koster 120 kr. I det store varehus koster det billigste 895 kr. for samme mål.
Jeg skal bare selv hente flisen. Det har jeg så gjort i dag. 6 store plastiksække fyldt, og de dækker ca 6 kvadratmeter. Der er en bid vej tilbage, for jeg har 36 kvadratmester, der skal dækkes og opfyldning i den anden forhave samt til nogle bedes i haven. Heldigvis kommer svigersønnen forbi med sin trailer, der kan være noget mere i end det jeg kan have i min lille bil.

Køge Fælles Jord er et ambitiøst projekt, og det tager mange år, før det er som planlagt. Men jeg kan da heldigvis bidrage med nogle planter fra min have: sankt hansurt og masser af hindbærplanter.

Elsker genbrug.
Og kan konstatere atter en gang, at jeg er godt brugt igen i dag.

2 kommentarer:

  1. Jeg var lige at kigge på "Køge fælles Jord"; det ser sørme spændende ud. Fuld bæredygtighed er så dejligt. Og så kan jeg se, at de også har en kobling til Det grønne Hus, hvor du jo også er. Det må være dejligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hanne, der er meget skønt ude på fællesjorden. Der er en vidunderlig fred, selvom den kun ligger i kort afstand fra det pulveriserende liv, og det virker som langt ude på landet. Jeg ville gerne tilbringe mere tid derude, men minegen have kræver jo også sit.

      Slet