mandag den 30. januar 2012

Skovsneppe

Skovsneppe - billede lånt hos Dansk Ornitologisk Forening
Bedst som vi sidder og hygger med en kop kaffe inde i stuen i sommerhuset deroppe i Reersø, er der en af hundene, der gør - for der var noget ude i haven....
Det var en skovsneppe. Vi for hen for at fotografere - det er ganske vanskeligt gennem en rude. Så jeg har lånt et billede af fuglen hos DOF.
Læs mere her om skovsneppen.

7 kommentarer:

  1. Haha, det er den, vi kalder for øj-øj-fuglen i Sverige. Hannen, som er på evig damejagt, flyver nemlig rundt ved tusmørketide omkring vores hus og kommer hele tiden med sit evindelige 'øj-øj-øj ... piuit' - et meget karakteristisk kald, hvor mange tror, at de to 'halvdele' kommer fra to forskellige fugle :-)
    Vi holder meget af vores øj-øj-fugl...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor sjovt! - For rigtig mange år siden spillede mine forældre Scrabble, og min far påstod hårdnakket, at der var noget, der hed en Øj-øj fulg, men mor lod sig ikke overbevise. Nu viser det sig så, at han faktisk havde ret, den "gamle" :D - Han døde i 2008...

      Slet
  2. Det er en meget smuk fugl! Jeg har aldrig været heldig at se en skovsneppe i virkeligheden, men det håber jeg at opleve en dag.
    Klem og god mandag til dig!

    SvarSlet
  3. Ellen: Min Finn og mig holdt (holder) meget af strandskaden og dens hvit-hvit...
    En af dem jeg havde med i sommerhuset havde aldrig set en skovsneppe i Danmark, så det var en kæmpeoplevelse.

    SvarSlet
  4. Madame: skovsneppen ligner ved første blik en due... men det lange karakteristiske næb gør at man bliver opmærksom. Heldigvis var der en i week-end selskabet, der har stort fuglekendskab :-)

    SvarSlet
  5. Jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen, da jeg så dit billede af Skovsneppen. Men da du har lånt det er det til at forstå.

    SvarSlet
  6. Britt: godt du overlevede "kaffen galt i halsen"... den er flot på det lånte billede.

    SvarSlet